Частна профилирана гимназия Леонардо Да Винчи - гр. Добрич

  • Иновативно училище

  • Размер текст:
  • Намали размера на текста
  • Нормален размер
  • Увеличи размера на текста

Иновации

"Училището на 21-ви век"

ЧСУ "Леонардо да Винчи" е сред одобрените от МОН иновативни училища в България. "Изграждане на малка умна училищна екосистема"- иновативен модел за управление на образователния процес и възможност учениците от 21 век да получат образование от 21 век! Програмата е 4- годишна и дава възможност за разгръщане на потенциала на деца и младежи в областта на математика, природа, наука,изкуство и чужди езици.

С цел да бъдем полезни на всички наши настоящи и бъдещи леонардовци, родители, съмишленици и приятели стартираме информационен блог, където всеки един от вас ще може да се запознае подробно с всяка стъпка в развитието на нашата иновативна училищна програма т.нар. "Малка умна устойчива училищна екосистема" или "Училището на 21-век": https://3schoolcommunity.blogspot.com/p/blog-page_19.html

Дигитална трансформация: Е-управление

От учебната 2018- 2019 година ЧСУ "Леонардо да Винчи" въвежда е-дневник. Дигиталната платформа позволява на родителите в реално време да проследяват напредъка на своето дете в училище.

Reduce, reuse, recycle

От 2019 година в училище стартираме програма "3R"- "Reduce- Reuse-Rеcycle". Ще се опитаме в рамките на нашата малка училищна общност да се научим: 1.да ограничаваме излишната консумация на пластмасови опаковки;2.да използваме повече контейнери и предмети за многократна употреба; 3. да рециклираме, където и когато това е възможно.

Програмата стартирахме с "Ревизия на училищния боклук", след което поставихме кошчета за разделно събиране на боклука във всяка стая под мотото: "Save the nature" ("Спаси природата").